Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Sounds Like(s) Des Ark – Everything Dies

  

Alles gaat dood. Er zullen dit jaar weinig platen zijn uitgekomen waarvan de titel de voorgeschiedenis beter weergeeft dan het derde album van Des Ark. Misschien “25” van Adele, maar verwijzen naar je eigen verjaardag is natuurlijk niet zo intens als verwijzen naar de dood. En die dood was alom vertegenwoordigd in de vier jaar tussen het tweede album van Aimée Argote en deze “Everything Dies”. Eigenlijk lagen de demo’s voor de derde langspeler al klaar, maar de studio werd uitgesteld zodat Argote zorg kon gaan dragen voor haar dierbaren. Drie van haar naasten waren namelijk gediagnostiseerd met kanker. 
Een hevige periode waarvan de intensiteit doorklinkt in elke toon op “Everything Dies”. Of Argote zich nu uit met kleine folk of er voor kiest om haar nummers in verzengende noise te verpakken, het komt binnen met rauwe, pijnlijke directheid. Een directheid die alleen al uit de titels spreekt, met nummers “Peace To You Too, Motherfucker” en “You Pregnant Motherfucker”. Mooie nummers waarin de dame fluistert of schreeuwt, alleen de leegte opzoekt of ondersteund door band alle ruimte vult. Maar het beste brengt Des Ark wanneer zij haar ingetogen folk-kant samenbrengt met de schreeuwende punknoise-zijde, zoals in het nummer “Ties”. Ruim drie rauwe minuten over het samenleven met en houden van een verslaafde partner. Het zijn de nummers en de oneliners waarvoor je de naald even van de plaat tilt en terugzet naar de eerste groef. 
It’s the needles, it’s the spoons, it’s the little white balloons/I wish I didn’t give a fuck about the ties that bind us

Advertenties

Over Cirt

Ik schrijf over muziek en aanverwante zaken voor verschillende media, zoals NU.nl en Gonzo (Circus).

Eén reactie op “Sounds Like(s) Des Ark – Everything Dies

  1. Pingback: Sounds Like(s) Des Ark – Everything Dies | tjeerdvanerve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 7 december 2015 door in Sounds Like(s) Reviews, tjeerd van erve, tjeerd van erve schrijft... en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: