Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

The Daily Inktcubate – Girl Band


Het gierende geluid van een steenboor die staal raakt, misschien kent u dat. Een zeer onaangenaam snerpend gejank van een boor die het eind van zijn bruikbare bestaan heeft bereikt. Het zet de haren in de nek overeind en gaat vrijwel altijd gepaard met een ongemakkelijke klap op de onderarmen omdat de machine in een ruwe klap tot stilstand wordt gebracht.
Onaangenaam, ongemakkelijk en irriterend en daarmee niet meteen een geluid waarvan je zou denken dat het een goede basis voor muziek vormt. Toch is dat geluid de kern waar Girl Band de nummers omheen bouwt; in alle nummers staat de gitaar afgesteld op het standje destructieve steenboor. En dat werkt. Uiteraard niet alleen vanwege die gitaar. Het is de combinatie waarin de stervende steenboor wordt samengebracht met gejaagde drums, pulserende bas en repetitieve staccato zang waarmee de Ieren energieke dansbare noise bommen uitrollen.

Negen felle en opdringerige knallers die in de oorbuis op het dansbot hameren, want ondanks dat onaangename gierende geluid van de gitaar maakt Girl Band met Holding Hands With Jamie een zweterige dansvloer kraker. Eentje waar het onmogelijk is om op stil te blijven zitten en een die je ook graag opnieuw zet.

Advertenties

Over Cirt

Ik schrijf over muziek en aanverwante zaken voor verschillende media, zoals NU.nl en Gonzo (Circus).

Eén reactie op “The Daily Inktcubate – Girl Band

  1. Pingback: The Daily Inktcubate – Girl Band | tjeerdvanerve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: