Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Sounds Like(s) Reviews – Grave Babies

20150708-125132.jpg
Mocht u het hart graag verkoelen met een goede set duistere treurnis met sterke verwijzingen naar de jaren ’80 van de vorige eeuw, dan moest u zich maar eens buigen over Grave Babies. Zwaar leunend op de dark en goth wave bouwt de band op de derde langspeler Holographic Violence en donkere sfeer rond nihilisme en het verval van de mensheid.

Gezellige tonen dus, die in ommezien de zon uit uw dagelijks bestaan zullen slaan. Soms rakend aan Throbbing Gristle, hier en daar spelend met de vroege shoegaze in combinatie met een meer destructieve Sisters Of Mercy inzet, combineert de band uit Seattle de beste elementen uit industrial en wave tot een eigen zware regenbui.

Zelf – althans zo lees ik in het persbericht – zegt de band dat Holographic Violence moet klinken als de laatste roep uit verstand alvorens onze samenleving zich in een dystopische hel stort. Persoonlijk hoor ik vooral diepe pijn en frustratie over een samenleving die alreeds aan zijn eindpunt is gekomen. En een zekere overgave daaraan, rauw en compromisloos ingepakt in drumcomputers, echoënde gitaren en een bewust opgezocht lofi vibe. Kortom precies de plaat die je hartje zomer uit geeft, want iedereen kan altijd de diepe winter gebruiken.

Advertenties

Eén reactie op “Sounds Like(s) Reviews – Grave Babies

  1. Pingback: Sounds Like(s) Reviews – Grave Babies | tjeerdvanerve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 8 juli 2015 door in Sounds Like(s) Reviews, tjeerd van erve, tjeerd van erve schrijft... en getagd als , .
%d bloggers liken dit: