Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Sounds Like(s) The Angelic Process – Coma Waering

angelicToen Kris Angylus in 2008 stierf, liet hij een kleine maar imposante muzikale erfenis na. Slechts twee albums en een paar cd-r’s heeft zijn band The Angelic Process in de negen jaar van het bestaan uitgebracht. Platen die al een paar jaar moeilijk zijn te krijgen, maar nu dankzij heruitgaves opnieuw beschikbaar worden. En dat is een zegen. Coma Waering, het eerste officiële album van het duo is een indrukwekkende donkere trip.

Vanaf de eerste zware aanslagen in My Blood Still Whispers tot aan de wegstervende klanken in Mouvement – Shielded By Death/Suspended In Lightwordt in een mix van doommetal, industrial, ambient en noise een apocalyptische dreiging neergezet. Een dreiging die verrassend rustgevend werkt.

Tribale drums in combinatie met een overweldigende geluidsmuur vormen een amorf maar melodisch geheel. Een muzikale wereld die het midden houdt tussen de shoegaze van My Bloody Valentine en de postmetal van Neurosis. Zoveel gestapelde gitaarlijnen, alle verschillende melodieën op het zelfde volume in de mix.

Zo lijkt Coma Waering een groot blok, zowel in de explosie als in de ambient, die een enkele keer wordt opgezocht. Maar de doommetal van The Angelic Process ontvouwt zich langzaam voor de luisteraar van een groot zwaar blok tot een gedetailleerd gebouw bestaande uit kiezelsteentjes. Elk van die steentjes is duidelijk hoorbaar.

Zanglijnen die in eerste instantie wegvallen, synthesizerpartijen die duidelijk definieerbaar worden en zelfs verstopt gefluister wordt hoorbaar. Het is net alsof uit de apocalyptische ambient en doommetal een rust en stilte wordt geboren. Met goed recht dat Burning World Records deze plaat nieuw leven heeft ingeblazen.

Deze recensie stond 3 jaar terug ook al op NU.nl, waar Tjeerd van Erve toen nog voor schreef. De LP staat hier nu echter brandend van verlangen te wachten op jou! Ja, Jou!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: