Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Sounds Like(s) Lyla Foy – Mirror The Sky

Er zit veel ruimte en rust in Mirror The Sky, niet iets wat je zou verwachten van stadse dame als de Londense Lyla Foy. Niets in de galmende kale pop van de Britse liederensmidse ademt immers de urbane drukte, angst en snelheid van een metropool. Mirror The Sky klinkt eerder als een tijdloos rustpunt in het oog van de storm dan dat Lyla Foy mee vliegt op de wervelwind van haast, werk en spoed.

Het is een rust die zij creëert met een mix van folk en elektronica, klein in alles, magisch dromerig in sfeer. Bij momenten raakt Lyla Foy aan de meest folk- georienteerde kant van Wye Oak, in enkele nummers doet zij denken aan de feeërieke pop van zweefkoningin Kate Bush. Net als bij deze twee is rust dan ook niet te verwarren met liefelijk, want hoewel de gehele plaat zich in een trage stap voort zet, soms zelfs rustig kabbelt, is er weldegelijk sprake van de nodige dreiging en spanning in de nummers.

Al is het alleen dankzij de verschillende lagen aan synthesizers, effecten en samples die over de liederen zijn gelegd. Hoewel in eerste instantie alles eenvoudig en simpel lijkt te klinken, gebeurt in werkelijkheid voortdurend iets nieuws, blijft de achtergrond verschuiven. Dat is dan ook het voornaamste dat Mirror The Sky zo’n fijne plaat maakt. Elke keer dat hij speelt zijn er weer nieuwe verrassingen in de subtiele arrangementen te horen. Klokkenspel, vogels, aanwaaiende midi strijkers, xylofoon of bubbelende beats, alles geeft diepte aan die zucht gezongen folk van de Britse; uitdagende pop op het scherpst van de snede. Even weg van de haast, de rust in terwijl de storm zichtbaar om je heen blijft draaien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 30 april 2014 door in Incubate, Sounds Like(s) Reviews, tjeerd van erve schrijft... en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: