Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Popronde Tilburg Begint Weer in Sounds!

Vrijdag avond 20:00uur trapt Popronde Tilburg af bij Sounds natuurlijk!

Met deze keer: Theo Sieben!

theosieben2

Theo Sieben is geboren in Asten, in de Brabantse Peel, een regio met een levendige folk-en rocktraditie. Hij ging echter klassiek gitaar studeren aan het conservatorium. Hij woonde een jaartje in Belgie. Daarna werkte hij in Amsterdam, eerst als sessie gitarist, en later ook als componist van filmmuziek en muziek voor dans en theater. Hij speelde als sessiegitarist met de Raggende Manne, Corrie van Binsbergen, Henny Vrienten en vele anderen zoals men dan zegt. Hij is tegenwoordig ook gitarist in Paulusma, de band van Daryll-Ann frontman Jelle Paulusma.

 

Theo speelde al oa tijdens het Folkwoods festival, Flachland festival, Documenta, Into The Great Wide Open, Naked Song en de Winterparade. Ook speelde hij in de HMH de aftershow van Rodriguez.

 

In 2011 bracht hij “Until Grass” uit, zijn debuut cd met eigen songs. Real Roots Cafe noemde deze plaat een “nieuwe folk klassieker”.
In 2012 bracht hij “Invite to Dance” uit, de enige Nederlandse rootsplaat die het jaarlijstje van de EuroAmricanaChart haalde.(Rein vd Berg)

 

 

Als componeerde voor Introdans, Eye- filminstituut, en BNN. Als acteur/muzikant werkte hij oa voor Orkater en het Nationale Toneel, waarmee hij ook op Lowlands speelde.

 

Invite to Dance werd in twee weken tijd opgenomen, voornamelijk in de eigen huiskamer in Amsterdam Oost en bevat elf nieuwe songs, plus een instrumentale intermezzo. Het middelpunt van de plaat wordt gevormd door de zang, gitaren en banjo van Theo, met begeleidende viool, banjo of stem van Judith Kolen. Muzikale bijdragen zijn er ook van Joost Belinfante (CCCinc) op de trombone,  drummer Rob Klerkx (Moke) op de Braziliaanse percussie en van (oud)bandmaatjes Wouter Rentema, Jelle Paulusma en Diederik Nomden.

 

Theo heeft een flinke verzameling bootlegs, en is een liefhebber van de sfeer en levendigheid van zo’n opname. Hij neemt zijn eigen muziek zorgvuldig op, maar geeft het door de mix, of toevoeging van geluiden een spontane mood.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 18 oktober 2013 door in Eindlijstjes, Instore, Klantrecensies en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: