Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Sounds Like(s) Wedding Cake

Met een strak gestrikte strop om de nek en even strak in het pak gaf Maarten Koehorst gisteren het Ja-woord aan de in wit gehulde Desire van de Kandelaar. Een bezegeling van een band die al geruime tijd vast lag. Een heugelijk feit dat een lijst van liedjes verdient. Liedjes over trouw, trouwen, het huwelijk en overspel. O, nee, wacht… Geen overspel.

Voor de hand liggend bij het geven van het ja-woord is om te komen met de immers vrolijke Britten The Wedding Present. Vooral ook omdat deze heren een prachtig indiepop nummer hebben geschreven over de welbekende tegenhanger van JA. Een andere waar je moeilijk omheen kunt, staat bij mij al jaren op de crematie-longlist. Dit vanwege het zinnetje ‘So I die, who has the blues? Not I.’. Een van mijn favoriete Will Oldham nummers, maar helaas is Marriage nergens op het internet te vinden. Wel hebben we deze clip van Hard Life vol met huwelijksbeelden. En zwaar zal het voor Maarten worden. Vooral als we Jimmy Cavallo geloven. Volgens hem moet je namelijk van getrouwde vrouwen afblijven.

Wellicht ook dat Sounds nu naar langer openingstijden gaat. Slechts na een week huwelijk wisten Jerry en Sara Garcia namelijk al te melden dat ‘Oost, West, Thuis Best’ nooit door een getrouwde man kon zijn geschreven. Mooi nummer, maar misschien enigszins bezijden de waarheid, met drie van die koters en zo’n schone vrouw. Een vrouw wiens hart je niet gaarne zult willen breken. Al is het alleen omdat een tweede keer de huwelijkstaart dan zal ontbreken. Hoewel ik vermoed dat Desire en Maarten het bijvoorkeur op één huwelijk willen houden. Overigens denk ik ook niet dat Maarten The Wombats zal onderschrijven wanneer zij zingen “she’s not that beautiful, she’s not that beautiful”. Niemand, trouwens, die vrijdag een glimp van de bruid heeft opgevangen. Stralend middenpunt van de avond, in haar maagdelijke witte trouwjurk.·

Zou er overigens nog iemand op de dag aanwezig zijn geweest die zich Hank Williams voelde? Trouwerijen zijn namelijk niet altijd voor iedereen een feest. Het was in ieder geval niet zo’n treurige bedoeling als bezongen door Bruce Springsteen, al was het alleen dankzij de spek. Maar misschien zijn trouwliedjes ook gewoon het beste als niemand iets zingt. Zoals David Pajo zwijgend een hele reeks Wedding Songs heeft afgeleverd, waarvan hier #2 als afsluiter van dit onsamenhangende verhaal.

Gefeliciteerd Desire en Maarten van de Koendelaar/Kahorst


  • · Bored Man Overboard, misschien wel de slechtste bandnaam aller tijden. Maar wel een nummer over trouwjurken.
Advertenties

2 reacties op “Sounds Like(s) Wedding Cake

  1. Pingback: Sounds Like(s) Wedding Cake | tjeerdvanerve

  2. Jan
    30 juli 2011

    Check dees Tjeerd, de ultieme liefdes verklaring: I will be there when i die 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 juli 2011 door in tjeerd van erve schrijft..., Video.
%d bloggers liken dit: