Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Sounds Like(s) The Netherlands – De Kift bij de buren

Nog geen 30 kilometer liggen de twee van elkaar verwijderd, het Hellegat van Nederlandse muziek – Volendam – en het kleine paradijs “Ons Huis” – waar De Kift resideert. Het “Kiftopia”, je zou er haast de paling kunnen ruiken. Maar met paling heeft het Zaanse niets te maken. Eerder met een goede oude kaas die de mond bij slechts de kleinste hap geheel overneemt, een ware smaak sensatie.

Afgelopen zaterdag presenteerde De Kift de nieuwe cd (Brik) en haar nieuwste instrument (Brik) in een klein zaaltje in het kraakpand “Ons Huis”. Brik, het kraak, piep en pomp draaiorgel dat over de gehele breedte van de zaal staat, is door de heren zelf in elkaar gezet. Een decorstuk dat ruikt naar de schuur van mijn opa – machineolie, oud ijzer en hout – en in elkaar is gezet met fietswielen, fietspompen, buizen en allerhande ander schroot. Imponerend al om naar te kijken, maar nog meer wanneer het met grote armslagen in werking wordt gebracht. Het Brik bonkt en scheurt en zet daarmee de gehele ruimte in beweging. Letterlijk. De vloer golft mee en de mensen in de zaal golven gedwongen mee. Maar dat is geen straf.

De knetterende punkfanfare speelt elf nummers van de fanfarepunk te vinden op Brik, waarmee de band de komende maanden de Nederlandse podia zal langs trekken. Het betere Nederlandstalige werk. Aanstekelijk, met diepgang en ruimte voor een knipoog. Die tour trapt de band aanstaande donderdag – 24 maart – af in 013. Benieuwd of daar de vloer van de zaal ook mee gaat golven, het lijkt me niet. Maar of het podium van de Kleine Zaal stil blijft staan?

HIer onder een filmpje van de heren zelf, waarin u ook kunt zien hoe zij zelf hun nieuwste CD in elkaar aan het zetten zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: