Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Roadburn voorpret – Woven Hand

Het was niet aan te raden om met de ogen te knipperen tijdens de voorverkoop van Roadburn 2011, want in de tijd dat de ogen gesloten waren was het festival uitverkocht. Maar we zijn gezegend, mede dankzij de pre-sale party in de winkel zijn velen van ons in het gelukkige bezit van een kaartje. Tijd dus om ons eens over het programma te buigen.

De eerste onder de loep is niet Winter (dat ligt met het weer buiten te veel voor de hand), maar de prediker uit Denver, David Eugene Edwards. Met 16Horsepower wierp hij de microfoon nog eens de gehele microfoonstandaard de Dommelsch Zaal in, richting het kletsende publiek. De boodschap was duidelijk, daarvoor ben je niet hier. Hier gaat het om mijn boodschap, en jij zult luisteren. En naar zo’n stem wil je ook niet anders dan luisteren, hoe Bijbels de boodschap ook is die de woorden dragen. Hoe David echter gaat reageren op de Goliath die in de zaal hangt wanneer zijn optreden aanvangt, luttele minuten na de show van Pentagram, mag een vraag wezen. Zeker is dat de mannen voor hem net overwassen zijn met de het bloed van satan en er dus genoeg zieltjes in de zaal staan die gered mogen worden. Maar dat daar gelaten, het is de muziek die telt. En als Eugene Edwards gelijk heeft dan heeft hij ook meteen vooraan gestaan toen God, talent, inspiratie, stem en instrumentalisme uitdeelde. Het lukt immers de meest overtuigde Dawkins lezer niet om de krachtige muzikale preken van Woven Hand naast zich neer te leggen. Op Roadburn gaan we dus met zijn allen maar weer eens te kerk, om na een ruim uur weer gered uit de zaal te kunnen rollen. O, David. Red mijn ziel vooral (maar ook mijn mooie lichaam).

Advertenties

Eén reactie op “Roadburn voorpret – Woven Hand

  1. Roel Pellaers
    22 december 2010

    Goeie dag, ik zou graag willen weten of er nog kaartjes te verkrijgen zijn voor Woven hand ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 18 december 2010 door in tjeerd van erve schrijft..., Video en getagd als , , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: