Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Eén plus één is 113dB dl 1 – TV Buddhas

Dat een plus een twee is, is een wiskundig gegeven. Mijn zoontje van vier is al zover, en weinigen hier zullen het daar in met hem oneens zijn. In sommige gevallen is de uitkomst van de optelsom toch afwijkend. Zo kan in het geval van muzikale duo’s de uiteindelijke som der delen uitkomen op drie. Bij The Black Keys leidt enig rekenwerk inmiddels zelfs tot vier tijdens de liveshow.

TV Buddhas – vanavond, 12 november in 013 – weet met zijn tweeën herrie te maken voor zeven.  Net als hun Israelische landgenoten Carusella overigens, die een paar jaar terug Cul De Sac en mijn trilhaartjes geheel plat speelde. Bandjes die ronkende rock ‘n’ roll met een dikke punkblues rand spelen. Net als het Canadese Japandroids, die met Post-Nothing een van de meest memorabele cd’s uit 2009 hebben neergelegd. En ook de re-issue van de twee voorgaande EP’s die dit jaar zijn uitgebracht onder de naam No Singles barsten van de energie. Alsof een kleuterklas in volle sprint over je heen rent omdat jij tussen hun en de gratis taart in staat. Bij de enorme herrie muur sluit No Age natuurlijk perfect aan. Noiserock met een soms pijnlijk volume, maar altijd even heerlijk.

Maar goed, vanavond TV Buddhas, vorig jaar verrassend goed op Le Guess Who? en bijna kind aan huis in Tilburg. Je zou haast denken dat deze dame en heer uit onze eigen stad komen.

Deel 2 volgt snel. Dan de ogen op de meer elektronische hoek. Nu mijn oordoppen gaan zoeken voor TV Buddhas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 12 november 2010 door in tjeerd van erve schrijft..., Video en getagd als , , , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: