Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Sounds Like(s) The Netherlands: Harry Mulisch

Harry Mulisch is dood, volgens de NOS is hij zelfs twee keer overleden. Gisteren om 21.00 al, om zo groot als hij was toch weer even op te staan om vandaag opnieuw te sterven. Zo’n 63 jaar na zijn eerste verhaal zal de best gekapte schrijver van Nederland (aldus Campert) geen meisje meer het verschil uitleggen tussen grote Zijn en het Niet-Zijn, noch het Niet-Zijn met het grote Zijn opheffen.

Zelf kan Mulisch nu beginnen aan De Ontdekking Van De Hemel. Critici plaatsten hem dankzij dit boek in de regionen van Milton, Homerus en Dante. Veel scholieren zullen hem een plaatsje in het eerste deel van Dante’s La Divina Commedia hebben toegewenst toen zij bezig waren aan hun verplichte leeslijst.

De Aanslag, Twee Vrouwen, Het Stenen Bruidsbed, Het Zwarte Licht, boeken uit de bibliotheek beduimeld door duizenden leerlingen. Makkelijk schreef de man met de mooie sjaaltjes niet, maar aansprekend blijft de Tweede Wereldoorlog die hij was wel.  Begrijpelijk dat de leerlingen nog steeds Mulisch op de lijst zetten, naast Kluun, die schrijft over dingen die ze begrijpen. De grote K, die naar het schijnt nu ook Mulisch heeft genomen. De laatste van De Grote Drie van de Nederlandse Literatuur.

Dead Dutch Writers

Advertenties

2 reacties op “Sounds Like(s) The Netherlands: Harry Mulisch

  1. Pingback: Tweets that mention Sounds Like(s) The Netherlands: Harry Mulisch « Sounds Tilburg -- Topsy.com

  2. Pingback: Peter Vos – Animal Collective « Sounds Tilburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 31 oktober 2010 door in Sounds Like(s) The Netherlands, tjeerd van erve schrijft..., Video en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: