Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Draaikonterij – Ping Pong Affair

Zou Rutte nog weleens terugdenken aan 2007. Grote vriend en kabinetsupporter Geert zag toen graag het aftreden van twee Marokkaanse bewindslieden uit het vorige kabinet omdat zij een dubbele stuk papier met foto en setje stempels hadden, en opportunist Mark besloot toen mee te waaien op de wind die het geschreeuw van de “blonde kuif” uit Limburg veroorzaakte. Was het geen tijd voor een wetswijziging om een dubbele nationaliteit in de toekomst te voorkomen, bepleitte hij toen. Netjes meevliegen in het electoraat gewin van de PVV, moet ons huidig opperhoofd toen hebben gedacht.

Maar nu komt de aap uit de mouw. Daar waar het de PVV werkelijk lijkt te gaan om een het bezit van twee ingebonden boekjes, blijkt Mark Rutte te discrimineren. Nee, de wereld moet niet gekker worden. Marokkaanse PvdA’ers niet, Zweedse CDA’ers wel blijkt het aannamebeleid gevoerd door de huidige directeur van Nederland. Mijnheer Rutte heeft een soort ping pong affaire met zijn principes, die draaien als bladeren aan de boom nu de wind in zijn voordeel lijkt te zijn gedraaid. Of zou hij na drie jaar tot het verbijsterende inzicht zijn gekomen dat zelfs bewindslieden met dubbele nationaliteit zeer integere personen kunnen zijn?

In ieder geval, speciaal voor Mark, Ping Pong Affair van The Slits. Misschien niet de eerste, maar wel een van de bekendere vrouwenbands die de punk in 1976 voortbracht. De frontvrouw – Ari Up – is helaas deze week op 48 jarige leeftijd overleden. Een extra reden om daar even bij stil te staan. Rust Zacht, Ari Up.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 21 oktober 2010 door in tjeerd van erve schrijft..., Video en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: