Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Sounds Like(s) Tilburg – Brotherhood Foundation

We reisden er stad en land vooraf. Met de trein naar Den Bosch, De Para in Breda, Popwerk in Den Bosch, De Effenaar in Eindhoven en uiteraard vrijwel elke show in Noorderligt of Bat Cave. Alles binnen een radius van 30 minuten treinen was reden om het Tilburgse gezelschap Brotherhood Foundation na te reizen. We waren vijftien, zestien en we waren trots en doorspekt met het idee dat je je de local underground moest steunen. En local waren ze. Patrick kwam bij mij uit de wijk, Tom Sikkers had nog bij mij op school gezeten (weliswaar een paar jaar hoger, maar toch) en de latere gitarist Ruud Jolie was (en is) al jaren iemand waar je “hoi” tegen zei als je hem in Swinge Bij Dinge of Extase tegen kwam (en hij zei hoi terug). Kortom, dit was onze “Brotherhood” en die steunden we door dik en dun. Natuurlijk, we dreven de spot met ze. Zeker toen we zelf een bandje begonnen. Spottend – uit jaloezie – spraken we over de Bröderhoed Frustration. Lachen was dat. Na drie optredens hield ons bandje op met bestaan, en gingen we naar Brotherhood Foundation, tot het zweet ons van de rug gutste. Tilburgs trots en zo gewoon gebleven. Ja, nog gewoner dan Frans Bauer.

Maar net als onze jeugd ging Brotherhood voorbij. Lang bleven de graffiti en de sweaters nog zichtbaar in het straatbeeld van Tilburg, zeker bij de Tilburgse hardcore mannen. Maar ook nu zijn die overgeschilderd of kapot gedragen en als poetsdoek geëindigd.

Toch, zo lees ik nu op het internet, gaat het hardcore bloed waar het niet gaan kan. Je voelt hem al aan komen, Brotherhood Foundation zal zich hergroeperen. Leden van over de hele wereld (Canada en Israël) worden in gevlogen om voor tweemaal het podium weer te beklimmen. Eenmaal op Groezrock in België en de donderdag daarvoor in onze eigen poptempel, 013. Tijd om voor even weer zestien te zijn, om daarna – waarschijnlijk definitief  – ons weer onder de volwassenen te mengen.

Brotherhood is Back! (en in deze tijd van afnemende solidariteit lijkt dat ook wel nodig, ja.)

Advertenties

Eén reactie op “Sounds Like(s) Tilburg – Brotherhood Foundation

  1. Pingback: Sounds Like(s) Photos: Brotherhood Foundation in 013 @013_popcentre « Sounds Tilburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 oktober 2010 door in Sounds Like(s) Tilburg, tjeerd van erve schrijft..., Video en getagd als , , , , , , .
%d bloggers liken dit: