Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Inculdesac: Schoonheid in Tilburg

Terwijl op twitter en in de kroeg de discussie of “Incubate nu wel of niet elitair is” en of “Tilburg nu wel of niet een elite die het voortouw neemt nodig heeft” vast nog door gaat, hier maar weer een blog met waar het werkelijk om draait. En dat is wat Incubate levert, diepgang, ontroering, schoonheid. En dat alles in verschillende vormen.

Al op de eerste avond was het raak. Een handen wapperend en magisch dansend blond elfje op het podium in Cul de Sac. Zola Jesus. Bejubelt en bezongen door de toonaangevende internationale pers, staat zij deze avond in een afgeladen Cul. Met haar stem in combinatie met de donkere synthpop/wave wringt ze zich om het hart van de aanwezigen. Een aandachtige en volle kuil getuigt dat het festival al op maandag leeft.

Overlevering aan de muziek, respect voor die betoverende bosnimf en misschien ook allemaal een beetje verliefd. Als ze zwijgt volgt een warm en hartelijk applaus. Elitair of niet, daags later in cultureel hart van Nederland heeft ze – geheel onterecht – zoveel bezoekers niet. Maar in Tilburg wel en ook nog eens voor niets.

Hoewel Cul de Sac met een schoenlepel de mensen binnen moest krijgen, begrijpen we dat niet iedereen erbij was. Dus daarom hier onder bewegende beelden van het voorlaatste nummer van de set (te vinden op Stridilum II).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 september 2010 door in Cul de Sac, Incubate, Live, tjeerd van erve schrijft..., Video en getagd als , , , , , .
%d bloggers liken dit: