Nieuwlandstraat 33 => 013-5456021

Maarten Koehorst's Record Store

Dirk Serries’ Microphonics live in Sounds tijdens Incubate!

Met trots presenteren wij Dirk Serries’ Microphonics tijdens het Incubate festival. Zaterdag 18 september om 17:00 zullen de drones/soundscapes van de man live te horen zijn in de winkel! Entree GRATUIT!!

Dirk Serries (Antwerpen) is een Belgische componist en musicus. Zijn muziek verscheen tot ongeveer 2007 onder zijn artiestennaam vidnaObmana, daarna onder Fear Falls Burning. Serries componeert muziek op het raakvlak tussen ambient en minimal music. Serries componeert binnen het gebied van de ambient in de stromingen isolationisme en organische ambient.

Serries heeft met talloze artiesten binnen de ambient samengewerkt, de bekendste daarvan is Steve Roach. Hij heeft ook samengewerkt met Steven Wilson van Porcupine Tree, die onder zijn schuilnaam Bass Communion ook een aantal ambientalbums heeft uitgegeven.

In 2007 heeft Serries op zijn website aangekondigd op te houden te werken onder de naam vidnaObmana; de oplevering van zijn An Opera for Four Fusion Works Acte IV was het laatste wat hij componeerde onder die naam. Er zullen waarschijnlijk nog wel albums van hem onder deze naam verschijnen, maar dat zijn dan al eerder uitgegeven albums die herbewerkt zijn of in een andere uitvoering verschijnen.

In 2005 kwamen de eerste albums uit onder zijn nieuwe artiestennaam, de muziek van FFB is meer gitaargericht. (wikipedia)

Site: http://www.microphonics.be/
Incubate: http://www.incubate.org/2010/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 18 augustus 2010 door in Geen categorie.
%d bloggers liken dit: